Moringa– vârsta înaintată nu este un obstacol

Alimentația seniorilor este o arie nutrițională specifică. Putem compensa deficiențele nutriționale cu recomandări alimentare adecvate și astfel contribuim semnificativ la calitatea vieții la vârste mai înaintate. Conform datelor OMS proporția persoanelor în vârstaă, din Europa a crescut cu până la 25%.

În general, putem defini, modificările survenite în organismul vârstnicilor în mod natural, în special prin scăderea metabolismului bazal, creșterea țesutului gras, pierderea densității osoase și modificări ale digestiei și absorbției nutrienților în sistemul digestiv.

Persoanele în vârstă au nevoie mai mare de vitaminele B12, B6 și acid folic. Lipsa acestor vitamine slăbește funcția cognitivă, imunitatea și forța, dar crește și riscul bolilor cardeiovasculare. Crește nevoia de vitaminele B1 și B2, care influențează vederea. Deficitul de acid folic duce la creșterea homocisteinei și prin urmare, la riscul de BCV..

Din acest punct de vedere, Moringa este foarte utilă, deoarece conține aproape toate substanțele nutritive menționate, într-o formă corectă și extrem de ușor de utilizat.. 

Vitaminele, cheia către tinerețe

Deficiența vitaminei C în dieta vârstnicilor, afectează incidența bolilor cardiovasculare și oncologice. Aportul și absorbția acesteia sunt de obicei reduse și este recomandabilă suplimentarea ei într-o formă naturală. Dacă nu consumați suficiente legume și fructe proaspete, atunci Moringa va fi un supliment alimentar excelent.


De asemenea, deficitul de  vitamina A afectează mulți seniori și atrage în urma sa probleme cu vederea. Suplimentele de vitamine, pot fi periculoase deoarece, metabolismul hepatic nu mai funcționează optim în cazul persoanelor în vârstă și, ca urmare, poate apărea și supradozajul cu vitamina A. .  Moringa conține precursori ai vitaminei A, beta-caroteni, din care organismul își poate produce singur vitamina A, după cum îi este necesar.

 Antioxidanți pentru sănătatea celulelor

Vitaminele E, C și carotenoizii joacă un rol important ca antioxidanți și au efecte mai mult decât benefice asupra organismului vârstnicilor. Aceste vitamine sunt extrem de importante, datorită proprietăților protectoare pentru sistemul imunitar și întârzierea debutului bolilor neurodegenerative La moringa au fost demonstrate efectele antioxidante puternice tocmai pe baza nutrienților naturali de protecție – izotiocianați și flavonoizi.

 Osteoporoza nu trebuie să fie o regulă

Odată cu înaintarea în vârstă crește pierderea de masă osoasă și reducerea densității oaselor. Acest lucru duce la o fragilitate mai mare a oaselor și la un risc mai mare de fracturare a acestora. Scăderea densității osoase este susținută de deficitul de vitamina D, calciu și activitate fizică scăzută. Tocmai la vârstnici, absorbția de calciu scade, și este prin urmare necesară creșterea aportului acestuia. Moringa este una dintre cele mai bune surse de calciu datorită biodisponibilității sale bune în organism. 

Citiți de asemenea și:

Moringa –mai mult decât doar un super-aliment

Arborele tropical care încă nu își primește toată atenția cuvenită, nu este vreun homeopat miraculos sau răspunsul la cele mai grave boli ale lumii. Este pur și simplu o plantă, a cărei efecte și beneficii vă vor convinge de puterea imensă a naturii.

397× citit

DOZA DE MORINGA RECOMANDATĂ PENTRU UN EFECT MAXIM – I. PARTE

În prezent este firesc să căutăm pe piaţă produse adecvate pentru a suplimenta aportul nutrițional de bază recomandat. Dieta noastră nu oferă întotdeauna tot ce avem nevoie având în vedere calitatea alimentelor, depozitarea şi prepararea acestora precum și timpul nostru investit în educația nutrițională.

731× citit

Galeria video


Cele mai interesante articole

Cum răspunde moringa la diabetul insidios

În general, este cunoscut faptul că diabetul a devenit o epidemie la nivel mondial. Sigur v-ați întâlnit cu această boală sau cineva apropiat. Oamenii...

DOZA DE MORINGA RECOMANDATĂ PENTRU UN EFECT MAXIM – I. PARTE

În prezent este firesc să căutăm pe piaţă produse adecvate pentru a suplimenta aportul nutrițional de bază recomandat. Dieta noastră nu oferă întotdea...

Moringa - utilizarea și efectele unui arbore miraculos

Planta universală, cu utilizări multiple, Moringa poate fi recomandată tuturor celor care doresc să acopere nevoia zilnică suplimentară de mai multe v...

Moringa – elixirul vitalității

Este deja cunoscut faptul, că Moringa conține o mulțime de substanțe benefice, vitamine și antioxidanți. De multe ori, însă, nu reușim să le acordăm t...