Moringa – elixirul vitalității

Este deja cunoscut faptul, că Moringa conține o mulțime de substanțe benefice, vitamine și antioxidanți. De multe ori, însă, nu reușim să le acordăm timpul și atenția cuvenită, acestor superalimente și plante, bogate în substanțe nutritive și sănătoase și să le includem în alimentația noastră de zi cu zi. Ne sunt acestea benefice de exemplu atunci când suntem obosiți, iar organismul nostru se simte suprasolicitat ?

Cum mâncăm așa ne simțim

Majoritatea oamenilor încă nu realizează că oboseala și îmbolnăvirile diverse, sunt foarte strâns legate de un mod de viață și o alimentație nesănătose. Organismul nostru, este capabil, să facă față, timp îndelungat, deficitului de nutrienți din alimentație, extrăgându-i din rezervele sale interne. Organismul nostru, organele individuale și sistemul imunitar au nevoie de o cantitate echilibrată de vitamine, minerale și fitonutrienți. Oboseala este așadar, primul semnal că ar trebui șă ne oprim și să ne gândim dacă, stilul nostru de viață, alimentația, hidratarea și exercițiile fizice sunt în echilibru, sau nu. 

Suplimentele alimentare ajută?

La cafeaua de dimineață, ne gândim, cum putem aduce efectiv aceste elemente nutritive în organismul nostru, cât mai eficient posibil, pentru a combate efectele oboselii cronice. Suplimentele alimentare ne pot ajuta? Cu siguranță, da! 

Studiile științifice indică posibilitatea suplimentării efective a nutrienților complecși din regnul vegetal. Tocmai Moringa conține o mulțime de substanțe fitochimice într-o formă non-toxică și ușor accesibilă. Majoritatea publicațiilor se concentrează asupra utilizării vitaminelor și a precursorilor vitaminelor, a vitaminei C, a beta-carotenului și a fenolului, care acționează ca antioxidanți eficienți în prevenirea proceselor oxidative dăunătoare, a degenerării musculare a bolilor cardiovasculare și chiar a cancerului.

Moringa are proprietăți dovedite care vă vor face să uitați de toate băuturile care conțin cofeină și teină care elimină oboseala doar pe termen scurt. De ce să nu ne ajutăm mai întâ, cu ceva mai puțin agresiv față de organismul nostru? Moringa caraibeană funcționează ca un deșteptător la viață.  

Există dovezi concrete?

În lucrările de cercetare a fost dovedit faptul că extractul de Moringa mărește concentrația de hemoglobină, glucoză și rezervele de glicogen în mușchi și ficat. De asemenea scade concentrația de lactat, trigliceride și uree. Ce înseamnă asta? Prin faptul acesta a fost confirmat efectul benefic împotriva sindromului de oboseală cronică – moringa activează rezervele energetice ale organismului și capacitatea antioxidantă a țesuturilor. 

O mulțime de substanțe, o mulțime de motive de vitalitate

Are o concentrație mare de vitamina A și fier, care combat eficient oboseala constantă și epuizarea generală a organismului. Vitamina A și fierul contribuie la formarea de globule roșii și hemoglobină responsabile pentru circulația corectă a oxigenului în corpul uman. Dacă a veți o deficiență, corpul dvs trebuie să facă eforturi pentru a obține energia necesară, ceea ce cauzează un sentiment de extenuare și oboseală. 

Potasiul – pilonul energiei

Pentru vitalitate este nevoie de potasiu. Acest lucru, îl puteți remarca, de exemplu la sportivi. Jucătorii de tenis mănâncă foarte des banane în timpul pauzelor.Cu toate acestea, Moringa conține mult mai mult potasiu decât acest fruct preferat. Două capsule cu pulbere din frunze de Moringa conțin o cantitate de potasiu cât 7 banane. Cantitatea suficientă de potasiu în organism, previne hipocalcemia, oboseala cronică și musculară, anxietatea, uitarea, lipsa de concentrare și simptomele generale ale suprasolicitării.

Desigur, potasiul îl obținem în primul rând din alimentele pe care le consumăm, de aceea nu trebuie să uităm că Moringa este un supliment alimentar și este benefică corpului nostru în cobinație cu un stil de viață sănătos.

Potrivit autorilor unui studiu științific, publicat în 2016 în jurnalul de specialitate Oxidative Medicine and Cellular Longevity extractul din Moringa crește performanța fizică, hemoglobina, rezervele de glicogen din ficat și mușchi. O mulțime de oameni care se dedică sportului și care nu uită de exercițiile fizice regulate și de un stil de viață sănătos, pentru creșterea energiei, adaugă Moringa în smootie-uri, își fac ceai din frunzele acesteia, sau o amestecă cu iaurt .  

Specialiștii și sportivii recomandă

Acest trend poate fi observat deja și în lumea sportului de performanță. Mai ales, la sportivii, care provin din țările în care Moringa este cultivată. De exemplu boxer-ul profesionist filipinez Manny Pacquiao adaugă moringa practic la orice masă și nu se satură să o mai laude.  

Uitați deci de 4 cafele pe zi și îngăduiți-vă moringa, un adevărat deșteptător de vitalitate verificat și dovedit. Corpului dvs îi veți oferi vitaminele necesare, iar acesta vă va recompensa prin multă vitalitate și lipsa totală a oboselii. 

Surse:

Lamou, B. et al.: Antioxidant and Antifatigue Properties of the Aqueous Extract of Moringa oleifera in Rats Subjected to Forced Swimming Endurance Test. In: Oxidative Medicine and Cellular Longevity, Volume 2016 (2016), Article ID 3517824, Dostupné z: http://dx.doi.org/10.1155/2016/3517824

NY Yonkers; Consumer report on Health. Consumer union of U.S. 1988, Inc. pp:. 10703 – 10705

SM Islam; M Yoshimoto; A Yaharas; S Okano; K Ishiguro; O Yamakawa.. Agric Food Chem., 2002, Vol. 50 American chemical society, p. 3718 – 3722

Posmontier, B: The Medicinal Qualities of Moringa Oleifera. In: Holistic Nursing Practice: March/April 2011, Volume 25(2), p. 80–87, Dostupné z: doi: 10.1097/HNP.0b013e31820dbb27

Citiți de asemenea și:

Hormonul zeatină, un izvor al tinereţii

De ce arborele de moringa crește de la patru la opt metri într-un an? De ce acest arbore creşte din nou, chiar dacă a fost tăiat de la rădăcină?

835× citit

Moringa – înbunătățirea calității vieții intime

Sexul este cea mai intimă și indispensabilă parte a vieților noastre. Orice formă de problemă legată de viața sexuală poate duce la depresie, nervozitate și un sentiment de inferioritate la ambii parteneri..

591× citit

Galeria video


Cele mai interesante articole

Cum răspunde moringa la diabetul insidios

În general, este cunoscut faptul că diabetul a devenit o epidemie la nivel mondial. Sigur v-ați întâlnit cu această boală sau cineva apropiat. Oamenii...

DOZA DE MORINGA RECOMANDATĂ PENTRU UN EFECT MAXIM – I. PARTE

În prezent este firesc să căutăm pe piaţă produse adecvate pentru a suplimenta aportul nutrițional de bază recomandat. Dieta noastră nu oferă întotdea...

Moringa - utilizarea și efectele unui arbore miraculos

Planta universală, cu utilizări multiple, Moringa poate fi recomandată tuturor celor care doresc să acopere nevoia zilnică suplimentară de mai multe v...

Moringa – elixirul vitalității

Este deja cunoscut faptul, că Moringa conține o mulțime de substanțe benefice, vitamine și antioxidanți. De multe ori, însă, nu reușim să le acordăm t...