Hormonul zeatină, un izvor al tinereţii

De ce arborele de moringa crește de la patru la opt metri într-un an? De ce acest arbore creşte din nou, chiar dacă a fost tăiat de la rădăcină?

„Moringa oleifera este singura plantă cunoscută în prezent, care produce într-o cantitate suficientă neurotransmițătorul natural zeatina, extrem de important pentru corpul uman care este esențial pentru distribuția adecvată a aminoacizilor, vitaminelor, uleiurilor, antioxidanților și mineralelor acolo unde pot ajuta la atenuarea unei probleme de sănătate specifice". Erwin Bruhns și Hans-Peter Zgraggen în" Miraculosul Arbore Moringa“

Moringa, un miracol al vitalităţii

De ce arborele de moringa crește de la patru la opt metri pe an? De ce acest arbore creşte din nou, chiar dacă a fost tăiat până la rădăcină? În plus se dezvoltă în toată frumuseţea prin bogăţia de ramuri, frunze, flori și fructe? Unii arbori moringa - în funcție de locul în care cresc, pot fi tăiaţi de mai multe ori pe lună; astfel copacul aduce anual recoltă între optsprezece și douăzeci de kilograme de frunze, reprezentând aproximativ trei kilograme de pulbere din frunze uscate. Prin urmare, moringa este probabil cel mai vital arbore din lume.

Moringa, cea mai bună sursă de zeatină

Zeatina se găsește în multe alte plante, dar analiza lui Lowell J. Fuglie demonstrează că frunza de moringa are, cu cele 0,2 miligrame pe gram de greutate, o concentraţie de zeatină de 1000 de ori mai mare faţă de alte plante. Astfel, moringa reprezintă un nutrient unic cu peste nouăzeci de componenți benefici pentru sănătate, chiar și în această privință, fiind cea mai bogată plantă din lume. Profesorul Thomas Roitsch de la Universitatea din Würzburg Biocentre (publicația nr. 056/2004) se referă la citokine ca la o "sursă naturală de tinereţe

Zeatina ajută la transmiterea mai multor elemente nutritive în celulă

Zeatina optimizează creșterea celulelor și diviziunea celulară, transformarea elementelor nutritive şi transferul de energie. Acest hormon vegetal este capabil să accelereze replicarea ADN şi sinteza ARN, precum şi să stimuleze sinteza proteinelor. Zeatina joacă un rol cheie în utilizarea şi absorbţia substanţelor vitale, cum sunt vitaminele, mineralele și aminoacizii. Acest hormon vegetal crește biodisponibilitatea ingredientelor alimentare de aproximativ şase ori. Zeatina aduce substanţe vitale pentru prevenirea în sănătate şi tratament, exact acolo unde acestea sunt necesare şi le ajută să intre celulele organismului. Acestea includ și componente de atenuare a inflamaţiei. Vă puteţi imagina liber acest neurotransmițător ca un lift ce mărfuri, care aduce substanţe nutritive în celule şi în plus le amplasează  exact în locurile unde acestea sunt necesare. Zeatina este de fapt ca un bufet bogat de catering care vine pe role la fiecare celulă, astfel încât să poată alege nutrienții pentru funcţia optimă şi metabolismul de nutrienți. Nici o altă substanță nu reuşeşte aceasta, chiar dacă este de origine naturală. Acolo unde eșuează suplimentele alimentare obișnuite, de exemplu, diferite monopreparate din laboratoarele chimice, care îngreunează și mai mult corpul cu toxine, acolo acţionează Moringa ca un panaceu. Stimulează creșterea sănătoasă şi acţionează pozitiv asupra "factorul uman de creștere" şi dezvoltare a celulelor sănătoase.

Astfel Moringa nu este numai o sursă extrem de bogată de substanţe vitale dar şi încurajează efectul acestor substanţe. Şi aceasta nu reuşeşte nici un alt aliment! Moringa susține detoxifierea şi curăţarea organismului la fel ca cianobacteria Ababaena flos aqua și alga Chlorella pyrenoidosa şi în acelaşi timp susţine construcția lui la fel ca și alga Spirulina; în acestă direcție, moringa este de neegalat. Este bine cunoscut faptul că lipsa de substanţe vitale şi lipsa detoxifierii organismului acționează negativ nu numai asupra corpului, dar și asupra psihicului. Și de aceea Moringa reprezintă un elixir perfect pentru sănătatea organismului – medicament pentru trup, suflet şi minte. Moringa este o sursă naturală de zeatină, ceea ce oferă acestei plante un potențial neegalat de regenerare și de întinerire. Pentru organism este destul de simplu după aceea să creeze un echilibru sănătos, homeostază.

Zeatina și menopauza  

Din moment ce  zeatina, hormon vegetal, are efecte similare hormonului uman, ajută în mod natural la reglarea echilibrului hormonal la femei şi fete. Fetele aflate la pubertate, femeile în timpul sarcinii, alăptării sau a menopauzei cu siguranță ar trebui să recurgă la fitoestrogeni cum este chiar zeatina și  în acelaşi timp să beneficieze de multe alte efecte pozitive ale acestei plante miraculoase pentru sănătate. Dovada este faptul că femeile din Asia, care primesc aport de zeatină din Moringa sau fitoestrogeni din alte plante, practic nu cunosc problemele asociate cu menopauza.

Beta-sitosterol, armă eficientă pentru protecția inimii 

Sterolii se găsesc la fel  în plante și la animalele şi în corpul lor au o varietate de funcţii. Colesterolul, care se găsește la animale şi la om este necesar pentru producerea de hormoni, construcția membranei celulare şi producţia vitaminei D. Colesterolul este pe de o parte o substanță vitală dar prea mult colesterol LDL "rău" reprezintă un risc pentru sănătate, deoarece există un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, în special infarct miocardic și accident cerebral vascular.

Beta-sitosterolul este capabil să reducă valoarea colesterolului LDL în sânge. Ca un "adversar" al colesterolului LDL, beta-sitosterolul previne absorbţia lui din alimente şi în plus creşte nivelul de lipide în sânge. După cum se explică în secţiunea despre acizii graşi, Moringa conține pe lângă acidul oleic și o altă substanţă care acţionează împotriva colesterolului ridicat. Sterolii vegetali cum este și beta-sitosterolul  acționează preventiv împotriva problemelor de prostată şi anumitor tipuri de cancer cum este cancerul de prostată şi cancerul de colon. În plus, beta-sitosterolul îmbunătăţeşte sistemul imunitar și are efecte anti-inflamatorii. Normalizează nivelul de zahăr în sânge şi îmbunătăţeşte funcţia pancreasului care produce insulină si alte enzime digestive importante. De asemenea beta-sitosterolul ajută împotriva ulcerului şi relaxează spasmele. Pe această bază putem concluziona că moringa este de fapt o armă miraculoasă împotriva nivelului ridicat al colesterolului și a tuturor riscurilor asociate cu aceasta.

Alte componente importante ale alimentației pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Aminoacidul arginina dilată vasele de sânge şi reduce tensiunea arterială. Vitaminele B6, acidul folic şi vitamina B12 sunt ideale pentru reducerea nivelului crescut de homocisteină care duce la depunerea plăcii în interiorul arterelor adică la rigidizarea arterelor, atfel spus la ateroscleroză. Flavonoidele din Moringa ajută "la diluarea sângelui" şi astfel contribuie la prevenirea infarctului miocardic. Mineralele calciu, magneziu și potasiu contribuie la creşterea frecvenţei cardiace şi întăresc bătăile regulate ale inimii.

Seleniul reduce riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral. Acizii grași polinesaturați din Moringa mențin elasticitatea pereților vasculari şi reduc concentraţia de colesterol "rău" LDL. Fibrele din moringa leagă acizi biliari în intestine astfel încât acestea pot fi îndepărtate cu uşurinţă. Nivelul colesterolului se reduce pentru că din colesterol se formează noi acizi biliari. Multe studii științifice legate de acţiunea extractului din frunze de moringa confirma efectul său la scăderea trigliceridelor şi a nivelului de colesterol în sânge la fel şi  la reducerea tensiunii arteriale. Cum se poate observa din experimentele pe animale, Moringa de asemenea previne oxidarea colesterolului şi protejează astfel venele de depunerea plăcii.

Citiți de asemenea și:

Moringa - utilizarea și efectele unui arbore miraculos

Planta universală, cu utilizări multiple, Moringa poate fi recomandată tuturor celor care doresc să acopere nevoia zilnică suplimentară de mai multe vitamine, minerale și oligoelemente importante, fără a trebui să recurgă la suplimente nutritive produse în mod sintetic.

797× citit

Moringa – elixirul vitalității

Este deja cunoscut faptul, că Moringa conține o mulțime de substanțe benefice, vitamine și antioxidanți. De multe ori, însă, nu reușim să le acordăm timpul și atenția cuvenită, acestor superalimente și plante, bogate în substanțe nutritive și sănătoase și să le includem în alimentația noastră de zi cu zi. Ne sunt acestea benefice de exemplu atunci când suntem obosiți, iar organismul nostru se simte suprasolicitat ?

652× citit

Galeria video


Cele mai interesante articole

Cum răspunde moringa la diabetul insidios

În general, este cunoscut faptul că diabetul a devenit o epidemie la nivel mondial. Sigur v-ați întâlnit cu această boală sau cineva apropiat. Oamenii...

DOZA DE MORINGA RECOMANDATĂ PENTRU UN EFECT MAXIM – I. PARTE

În prezent este firesc să căutăm pe piaţă produse adecvate pentru a suplimenta aportul nutrițional de bază recomandat. Dieta noastră nu oferă întotdea...

Moringa - utilizarea și efectele unui arbore miraculos

Planta universală, cu utilizări multiple, Moringa poate fi recomandată tuturor celor care doresc să acopere nevoia zilnică suplimentară de mai multe v...

Moringa – elixirul vitalității

Este deja cunoscut faptul, că Moringa conține o mulțime de substanțe benefice, vitamine și antioxidanți. De multe ori, însă, nu reușim să le acordăm t...