Sintetice versus naturale

Până la 80% dintre respondenți declară, că folosesc o variație de multivitamine și suplimente multiminerale pe parcursul anului, în special în perioada toamnă-iarnă, pentru imunitatea scăzută cât și pentru prevenirea diverselor boli grave. Acest fapt denotă, că nu punem accentul pe o dietă sănătoasă și echilibrată, ci căutăm alternative în farmacii. Însă, cum alegem ceva bun, natural?

Mai ieftin nu înseamnă mai bun

Comerțul cu vitamine și suplimente minerale este în plină expansiune. Cele mai căutate sunt suplimentele nutritive sintetice, care sunt produse în laborator, însă au preț mic. Cumpărăm aceste produse în speranța, că facem ceva bun pentru sănătatea noastră, însă puțini știu, că utilizarea acestor produse are un efect nul asupra organismului.

Suplimentele sintetice sunt de fapt substanțe chimice, care îngreunează nu numai ficatul, ci tot corpul. Acestea sunt în cele din urmă excluse din organism. Vitaminele sintetice sunt de cele mai multe ori combinate cu alte ingrediente precum îndulcitori, coloranți, conservanți și alte suplimente asemănătoare. Puțini știu, că vitaminele, cât și mineralele sintetice au efecte secundare. De exemplu vitamina C sintetică (acid ascorbic) elimină microflora intestinală, fapt, ce ne face mai predispuși la boli – aceasta fiind un efect negativ, contraproductiv.

Riscul suplimentelor nutritive sintetice constă în posibilitatea de supradozare, în special în cazul vitaminelor solubile în grăsimi – A, D, E și K, precum și proporționarea necorespunzătoare a micronutrienților, fapt esențial pentru organism. De exemplu, suplimentarea cu fier, reduce absorbția zincului.

Rezultatele studiilor cu privire la efectul vitaminelor sintetice s-au răspândit în lume. Unele studii mai vechi au evidențiat faptul, că utilizarea regulată a produselor sintetice ar avea efect de prevenire a cancerului și a bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, studiile recente contestă acest fapt, mai mult, acestea confirmă contrariul – utilizarea unor anumite vitamine sintetice crește predispunerea la cancer (de exemplu vitamina A crește riscul cancerului pulmonar).

Singurul avantaj al suplimentelor sintetice este accesibilitatea ușoară și prețul mic.

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Legumele și fructele, proaspete sau congelate, reprezintă cea mai bună sursă de substanțe naturale; chiar și legumele fierte sunt mai bune decât vitaminele sintetice. Valoarea nutrienților, din fructe și legume, a scăzut în ultimii patruzeci de ani cu 20-40%. De exemplu, cantitatea de fier a scăzut cu aproximativ 35%, iar valoarea nutrienților din vitamina C cu până la 30%. Valoarea substanțelor naturale din alimentele de bază se diminuează prin gătire, oxidare și depozitare, de altfel, și calitatea cărnii e dată de felul cum sunt hrănite animalele și de calitatea hranei, pe care o primesc. Modul de hrănire a animalelor în ziua de azi, a schimbat complet valoarea nutritivă a cărnii, a ouălor și a produselor lactate. Așadar, cu ce vom suplini nutrienții necesari unei diete echilibrate în situațiile de criză din viața noastră?

Calitatea merită

Soluția constă în utilizarea suplimentelor nutritive naturale – concentrat nutritiv pur, în formă naturală și complexă. Sursa face diferența dintre suplimentele artificiale (sintetice) și cele naturale. În ziua de azi, se poate produce în laboratoare și apa de mare artificială, însă dacă puneți în ea câțiva pești, aceștia nu vor supraviețui nici câteva ore. Suplimentele naturale sunt foarte avantajoase prin simplul fapt, că pătrund la locul dorit cu ușurință și sunt biodisponibile.

Acestea sunt prielnice și pentru tractul digestiv deoarece provin direct din natură, extracte naturale din plante. Suplimentele naturale, în caz ideal, nu conțin aditivi, îndulcitori artificiali sau coloranți, și nu au efecte secundare. Suplimentele naturale conțin un amestec de vitamine și minerale, care sunt în contact cu alte substanțe – fitonutrienți, antioxidanți, caroten, terpene, polifenoli și multe altele. Prin urmare, nu utilizăm doar o vitamină, ci o combinație de vitamine pentru sănătate, substanțe cu efecte benefice multiple. Ingredientele individuale interacționează și se sprijină reciproc – acționează sinergic în organism.

În cazul suplimentelor nutritive naturale prețul este mai mare, însă calitatea, care este alfa și omega la astfel de produse, nu se contestă – plătim pentru o prelucrare bună și produse de calitate. Deși concentrația ingredientului activ într-o singură doză poate fi relativ mai mică, absorbția este mai mare, prin urmare și efectul final este mai amplu. Prețul nu ar trebui să îngreuneze alegerea voastră, exceptând faptul, dacă vorbim de suplimentele sintetice, care nu au efecte pozitive, ci efecte negative!

Al doilea dezavantaj este, că nu toate extractele dintr-o plantă anume constituie tot ceea, ce avem nevoie într-o doză zilnică. Acest dezavantaj nu se aplică însă și la produsul nostru MORINGA CARRIBEAN COMPLETE. Complete este un produs excelent, care conține toate substanțele nutritive necesare zi de zi – produs de calitate, din pulbere de frunze de Moringa, îmbogățite cu vitamina D  și vitamina C, chiar și cu vitamina B12, esențială, chiar vitală pentru cei, care sunt vegani. Prin utilizarea acestui produs, nu mai aveți nevoie de nici un alt supliment pentru sănătate – Moringa Carribean Complete conține tot ceea ce aveți nevoie într-o singură capsulă!!!

Citiți de asemenea și:

Moringa un beneficiu pentru sănătatea copiilor noștri

Moringa caraibiană este un supliment benefic de vitamine necesar fiecărui copil pentru o dezvoltare sănătoasă.

742× citit

Moringa –mai mult decât doar un super-aliment

Arborele tropical care încă nu își primește toată atenția cuvenită, nu este vreun homeopat miraculos sau răspunsul la cele mai grave boli ale lumii. Este pur și simplu o plantă, a cărei efecte și beneficii vă vor convinge de puterea imensă a naturii.

397× citit

Galeria video


Cele mai interesante articole

Cum răspunde moringa la diabetul insidios

În general, este cunoscut faptul că diabetul a devenit o epidemie la nivel mondial. Sigur v-ați întâlnit cu această boală sau cineva apropiat. Oamenii...

DOZA DE MORINGA RECOMANDATĂ PENTRU UN EFECT MAXIM – I. PARTE

În prezent este firesc să căutăm pe piaţă produse adecvate pentru a suplimenta aportul nutrițional de bază recomandat. Dieta noastră nu oferă întotdea...

Moringa - utilizarea și efectele unui arbore miraculos

Planta universală, cu utilizări multiple, Moringa poate fi recomandată tuturor celor care doresc să acopere nevoia zilnică suplimentară de mai multe v...

Moringa – elixirul vitalității

Este deja cunoscut faptul, că Moringa conține o mulțime de substanțe benefice, vitamine și antioxidanți. De multe ori, însă, nu reușim să le acordăm t...