În prezent este firesc să căutăm pe piaţă produse adecvate pentru a suplimenta aportul nutrițional de bază recomandat. Dieta noastră nu oferă întotdeauna tot ce avem nevoie având în vedere calitatea alimentelor, depozitarea şi prepararea acestora precum și timpul nostru investit în educația nutrițională.

Atunci când cumpărăm un supliment nutritiv, ar trebui să avem în vedere 4 informații de bază:

1/ care este concentrația substanţei active într-o singură doză (deseori se întâmplă ca suplimentele cu referințe bombastice să conțină doar o mică parte a substanței active)

2/ calitatea suplimentului alimentar (conținutul de nutrienți variază considerabil în funcție de tipul de sol în care sunt cultivate plantele, metoda de procesare, igiena producției, metodele de uscare și transport și nu în ultimul rând de prezența potențială a mucegaiurilor și a microorganismelor în absența unei practici de laborator adecvate)

3/ dozare eficientă (cantitatea de doze care trebuie să fie consumate zilnic pentru a obține efectul maxim)

4/ prețul (prețurile reduse se pot datora unor metode profidere de producție și prelucrare sau la faptul că importatorul nu trebuie să aibă surse de origine dovedite - în cazul materialelor vegetale sursa de provenienţă este determinantă în ce priveşte calitatea suplimentului alimentar).

Specific pentru Moringa Caribbean vândută de noi este cultivarea sa pe plantațiile virgine ale insulei vulcanice Sf. Lucia din Caraibe, cu colectare, prelucrare și depozitare strict reglementată, în conformitate cu cele mai stricte standarde de tip material, igienă și sterilitate. Suntem atât cultivatori cât și importatori în același timp - oferim numai produse de înaltă calitate, bogate în nutrienţi, curate, netratate chimic, fără pesticide și erbicide. Împreună cu colegii noștri, colectăm frunzele de Moringa manual, care apoi sunt uscate printr-o metodă unică, în conformitate cu toate standardele igienice. În acest fel, menținem în produsele noastre toate elementele nutritive, culoarea originală și mirosul copacului miraculos de Moringa. În timpul procesului de uscare, care are ca scop eliminarea apei proaspete din frunze, folosim doar o temperatură foarte scăzută până la 42 ° C.

Pulberea procesată este apoi transportată într-un laborator acreditat în Slovacia, unde este importat în capsule standardizate sau în recipiente speciale din plastic. Calitatea și puritatea pulberii sunt, de asemenea, testate prin proceduri tehnologice moderne.

Nu există nici o recomandare strictă cu privire la dozare, deoarece moringa este un supliment pur de plante și nu un nutrient esențial. Cantitatea optimă pentru o persoană adultă a fost calculată pe baza unui număr de studii științifice, la 29 miligrame pe kilogram de greutate corporală. Aceasta înseamnă că pentru un bărbat de greutate medie de 70 kg doza recomandată este de 2000 mg, adică 2 g de pulbere pe zi. Dacă vom considera ca unitate de bază o capsulă cu greutatea de 0,5 g, atunci doza optimă este de 2-4 capsule pe zi. La doza indicată, efectul antioxidant este cel mai ridicat, iar efectul pozitiv nu crește atunci când doza este depășită.


Se recomandă să începeți cu o doză de jumătate de linguriță pe zi (dacă consumaţi pulbere) timp de 3-5 zile și să creșteți treptat doza pe parcurs de două săptămâni pentru a acumula efectul. În cazul capsulelor, începeţi cu 2 capsule pe zi și măriţi dozarea în două săptămâni până la doza completă de 4 capsule pe zi.

Iată câteva modalități de a utiliza Moringa pentru a obține cele mai mari beneficii:

Frunzele uscate de moringa în formă de pulbere: Frunzele sunt considerate ca fiind cea mai puternică parte a copacului moringa, având în vedere conținutul de antioxidanți și substanțele nutritive disponibile. În comparație cu alte părți ale copacului, frunzele au cea mai mare pondere de compuși fenolici, aminoacizi, acizi grași și alți nutrienți bioactivi. Pentru a obține efectul dorit, este recomandat să consumați pulberea în cantitate adecvată în timpul mesei, nu pe stomacul gol.

Ceaiul: Se prepară ca un extract macerat din frunze uscate de moringa, la fel ca şi alte ceaiuri pe bază de plante. Cele mai bogate în nutrienţi sunt acele frunze care provin din copaci crescuți organic. Un alt criteriu care determină calitatea produsului final este lungimea și temperatura uscării. Ideal este o uscare lentă, blândă până la 42°C, care permite conservarea gustului delicat al frunzelor, dar în special a tuturor nutrienților bioactivi importanți. La o uscare rapidă la temperaturi ridicate, o parte din nutrienţi poate fi degradată, iar acest lucru afectează şi culoarea şi aroma ceaiului. Frunzele uscate nu sunt potrivite pentru fierbere sau gătire, temperatura apei nu trebuie să depășească 95°C. Frunzele uscate pot fi combinate cu alte plante medicinale, cea mai recomandată însă este combinaţia cu ghimbir pentru amplificarea acțiunii antioxidante și antiinflamatoare asupra organismului. Ceaiul de moringa poate fi consumat de 3 ori pe zi a câte 150-200 ml. Adăugaţi în apă fierbinte de max 95°C aprox. 4-10 g de plante uscate şi lăsaţi la macerat câteva minute.

În articolul următor, vă vom furniza informații privind dozajul pentru grupuri speciale de utilizatori, cum ar fi copiii, femeile însărcinate și care alăptează și persoanele în vârstă.